Παραλίες στην Κω

Στην Kω, από ένα ιδιόμορφο καπρίτσιο της φύσης θα βρείτε τις πιο εκτεταμένες παραλίες σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Από τις πιο δημοφιλείς οργανωμένες παραλίες στην Κω είναι το Τιγκάκι όπου και βρισκόσαστε, με ζεστά, ρηχά νερά και ψιλή άμμο.

Επίσης κοντά στην πόλη της Κω, 4χλμ βορειοδυτικά θα βρείτε την περίπου 1000 μέτρων παραλία Λάμπη επίσης με άμμο. Ακόμα 3,5 χλμ νότια από την πόλη, μετά την Μαρίνα της Κω θα συναντήσετε την παραλία Ψαλίδι και Άγιο Φωκά με ψιλό πετραδάκι μέσα-έξω και κρυστάλλινα νερά. Συνεχίζοντας την πορεία σας 5-6 χλμ στο τέρμα του δρόμου και αφού κατηφορίσετε από το λόφο θα βρεθείτε στην παραλία των Θερμών, όπου μπορείτε να απολαύσετε τα γνωστά ιαματικά θερμά λουτρά, μέσα σε μια τεχνητή στρογγυλή λίμνη που περιβάλλεται από βράχια ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Εκεί, καυτά ιαματικά νερά αναβλύζουν από τα έγκατα της γης δημιουργώντας φυσαλίδες στην επιφάνεια. Το σώμα και το πνεύμα χαλαρώνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Πρόκειται για ένα φυσικό σπα με ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό για όλες τις ηλικίες. Με χαρακτηριστικά της το μαυριδερό βότσαλο και τη σκούρα άμμο ηφαιστειακής προέλευσης, καθώς και τα ψηλά βράχια που την περικλείουν επιβλητικά, αυτή η παραλία είναι ιδανική για να τραβήξετε απίστευτες φωτογραφίες σπάνιας άγριας ομορφιάς.

Φεύγοντας τώρα από την πόλη, μετά το Τιγκάκι, όπου είναι η βάση σας, μπορείτε να επισκεφθείτε άλλες καταπληκτικές παραλίες: Το Μαρμάρι μόλις 3 χλμ δυτικά σε απόσταση, με κυματάκι συνήθως και λευκή άμμο είναι ιδανική για τους λάτρεις του σέρφινγκ και όχι μόνο. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φτάνουμε στο πολύ γνωστό χωριό Καρδάμαινα με άσπρη αμμουδιά που εκτείνεται σε αρκετό μήκος δεξιά και αριστερά από αυτό, αριστερά με οργανωμένη παραλία και θαλάσσια σπορ και δεξιά με παραλία πιο ερημική και ήσυχη με αμμόλοφους και φυσική σκιά από τα δέντρα.

Επόμενος προορισμός με κατεύθυνση τώρα την Κέφαλο, η Paradise Beach. Εδώ η φύση έκανε και πάλι το θαύμα της και μένουμε πάλι εκστατικοί αντικρίζοντας από τον κατηφορικό δρόμο μια απέραντη παραλία να ξεδιπλώνεται μπροστά μας δημιουργώντας έναν τεράστιο κόλπο μήκους σχεδόν 6 χλμ. Τα νερά είναι ρηχά αλλά περπατώντας πιο μέσα βαθαίνουν. Στο βυθό ούτε ένα βραχάκι και στρέφοντας το βλέμμα πίσω σου βλέπεις να υψώνονται λόφοι γεμάτοι κέδρους και φοίνικες.

Προχωρώντας 7χλμ νοτιοδυτικά της Κεφάλου συναντάμε μια παραλία με ωραίους ορμισκους, την παραλία του Αγίου Θεολόγου που πήρε το όνομα της από το ερημικό ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Τέλος 5 χλμ βόρεια της Κεφάλου, μέσα σε έναν μικρό κόλπο αποκαλύπτεται ο Λιμνιώνας, μια ερημική και ήσυχη παραλία αλλά και ένα φιλόξενο καταφύγιο για τα μικρά τουριστικά & αλιευτικά σκάφη σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Φωτογραφίες

  • Dodecanese
  • Kos island Greece
  • Κως - Αλυκές Μαρμάρι
  • Kos attractions
  • hiking in Kos

Social media:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
This page took 0.045915126800537 seconds to load.